Zöld civil szervezetek 2021

Ebben a cikkben összefoglaljuk a hazánkban létező zöld civil szervezetek névsorát, a lista folyamatosan frissül.

Ha tennél a környezetért, de nincs kivel, akkor érdemes felkeresni Magyarországon létező és valóban működő zöld szervezeteit. Ezen szervezetek biztosan tudnak ajánlani úgynevezett zöld önkéntesi feladatokat, tevékenységeket, amikkel hozzá tudsz járulni környezetünk megóvásához.

Zöld civil szervezetek – ABC

A lista nem teljes, de folyamatosan frissül. Észrevételeket a „Kapcsolat” menüpontban várjuk. Fontos elmondani, hogy a környezetünk megóvása nem csak rajtuk múlik.

Légy te is csapattagjuk, csatlakozz hozzájuk!

Humusz szövetség

A Humusz 14 magyar környezetvédő szervezet szövetségeként jött létre 1995-ben, független társadalmi szervezetként működik. Tevékenységei közé tartozik a fenntartható termelési és fogyasztási gyakorlatok népszerűsítése, lakossági tanácsadás, környezeti nevelés, ismeretterjesztés, közösség- és hálózatépítés.

Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu – hulladék témájú hírportált.

Greenpeace Magyarország Egyesület

A Greenpeace Magyarország vezeti a Greenpeace nemzetközi környezetvédő civil szervezet magyarországi kampányait. A 2002 júniusában alakult magyarországi szervezet alapítása óta eltelt időszak alatt a szervezet számos kampányt vezetett. Akcióinak és médiajelenlétének köszönhetően az egyik legismertebb magyarországi zöldszervezet.

WWF Magyarország

WWF (World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap), a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely 96 országban tevékenykedik, tagsága meghaladja a 4,7 millió főt.